top of page

O nas

ŻYCIE BEZ GLUTENU TEŻ MOŻE BYĆ SŁODKIE...

Tort bezowy z kremem czekoladowym i owocami.jpg

Bezglutenowa Słodycz powstała z myślą o wszystkich zmagających się z celiakią lub nietolerancją glutenu. Okazało się, że takich osób jest coraz więcej i o ile wybór produktów bezglutenowych na rynku jest naprawdę spory, to dostępność wypieków, które smakowałyby, jak „normalne” praktycznie zerowa.
Naszym zamiarem było stworzenie tortów, ciast i innych deserów tak, aby smakiem niczym nie różniły się od tradycyjnych wypieków. Nie było to łatwe zadanie, ale metodą prób i błędów osiągnęliśmy sukces! Świadczą o tym informacje zwrotne, które przekazują nasi Klienci. Zaproszeni goście nie wiedzą, że jedzą wypiek bezglutenowy, a gdy dostają taką informację są bardzo zdziwieni, ponieważ nie czują różnicy smakowej. O to nam chodziło! Aby osoby z celiakią czy nietolerancją glutenu również mogły rozkoszować się pysznymi deserami. 
Nasze wypieki produkowane są tylko z naturalnych składników, nie mają w sobie żadnych ulepszaczy, nawet śmietan-fixów, itp. Nie robimy tortów z masy cukrowej, ponieważ postawiliśmy na wypieki lekkie, nie za słodkie i z dużą ilością owoców.
Wśród naszych Klientów jest wiele osób, które mogą jeść gluten, jednak nasze produkty, a zawłaszcza torty tak Im zasmakowały, że nie chcą jeść już innych. Dla wielu zaskoczeniem było, że tort nie jest jednym, wielkim ulepkiem, nie leży na żołądku i je się go tylko z grzeczności. 
Nasze torty mają coraz większą grupę fanów i jest to motor napędowy do poszerzania oferty i ciągłej pracy nad jakością naszych wypieków.
Serdecznie zapraszamy do skorzystania z naszej oferty!
 

bottom of page